Google

CAMPING TEST : Camping Kompas - Nieuwpoort (Belgische Noordzeekust)


In de Nieuwpoortse deelgemeente Sint-Joris, op enkele kilometers van de grootste jachthaven van Noord-Europa en op fietsafstand van het Noordzeestrand, vind je Camping Kompas. Deze camping aan de Brugsesteenweg heeft de veeleisende vakantieganger heelwat te bieden.

De standplaatsen (allen voorzien van stroomaansluiting, sommigen van stromend water) zijn ruim bemeten (> 100m²) en duidelijk afgebakend door haagjes. De auto kan op de standplaats blijven (of op de ruime parking), ook voor een bijzettent is nog plaats. Da's altijd handig als de kinderen wat groter worden. Enkel aan schaduw ontbreekt het vaak.
Sanitaire gebouwen zijn ruimschoots voorhanden en groot genoeg, aanschuiven voor de afwas is hier uitgesloten. Sommige gebouwen zijn al wat ouder, maar alles werkt naar behoren en er wordt regelmatig schoongemaakt. De nieuwe sanitaire blokken hebben natuurlijk nog meer te bieden, zeer handig zijn hier de familiebadkamers. Ook kinder-WC's, verlaagde wastafels en babybadjes verdienen als kindvriendelijke uitrusting een bijzondere vermelding.
Camping Kompas beschikt over een frituur, een taverne-restaurant en een winkeltje, je kan voor broodjes en gebak ook terecht bij de bakker (deze bakkerij wordt weliswaar wat chaotisch geleid, maar de produkten zijn overheerlijk).
Ook voor de kinderen is alles voorhanden wat men zich wensen kan : van animatie over de kinderboerderij met geiten, kippen en bambi's, indoorspeeltuin, verschillende speelpleinen met veel zand en klimmogelijkheden voor alle leeftijden, sportterreinen (voetbal, tennis, basketbal), sporthal (badminton, tafeltennis) tot (last but not least) het openlucht zwembadencomplex met grote glijbaan en babybad.
Ondanks de omvang van de camping zijn alle diensten en faciliteiten genoeg voorhanden, alleen de bakkerij heeft soms (vooral in het weekend) te kampen met lange wachtrijen (tip : de dag vooraf bestellen, dan kan je je bestelling 's morgens gewoon afhalen). De prijzen vallen bovendien best mee (zeker in verhouding met wat u terug krijgt), dus voor wie het niet erg vindt dat het strand zich niet op wandelafstand bevindt is dit echt een aanrader.


+ infrastructuur
+ prijs-kwaliteitsverhouding
+ voorzieningen voor sport en kinderen
- weinig schaduwrijke standplaatsen
- aanschuiven bij de bakker
- niet op wandelafstand van het strand (parkeerplaatsen zijn schaars in Nieuwpoort-Bad en bovendien betalend)




Geen opmerkingen: