Google

NIEUW : de TEC Weltbummler 2008

TEC, dat behoort tot de Hymer-groep die ook de merken Hymer, Eriba, Bürstner, LMC, Dethleffs, Laika en Niesmann+Bischoff bevat, maakt gebruikt van de 50ste verjaardag van zijn Weltbummler om deze in een nieuw kleedje te stoppen. Opvallend is in elk geval de geslaagde combinatie van blauwe minihamerslag voor de zijwanden met gladde witte kunststof voor de voor- en achterwand en het dak.

Er komen zes indelingen van deze Weltbummler, twee met een vast tweepersoonsbed (525 TDF en 565 DB), twee met twee éénpersoonsbedden (555 TE en 565 GE) en twee familievarianten met ouderbed en stapelbed met garage (515 TKM en 585 TKM).
Specifiek voor de 565GE is dat de twee éénpersoonsbedden wat hoger geplaatst zijn en dus makkelijk toegankelijk. Onder beide bedden bevindt zich een grote bagageruimte die van buitenaf bereikbaar is en waarin zelfs fietsen terecht kunnen. De TDF en TKM-varianten van hun kant bieden een extra breed bed aan (tot 150 cm).

Het interieurdesign is niet meer te vergelijken met wat we van TEC gewend waren, het oogt allemaal veel moderner en frisser. Leuk detail is een bijkomende verrijdbare zitplaats in de vorm van een kruk, die ook kan dienst doen als voetenbank en onder de tafel kan worden geschoven als u hem niet gebruikt.
Elke Weltbummler is goed uitgerust met o.a. een 150 liter koelkast en een groot HEKI-dakluik. Houdt er wel rekening mee dat de lichtste variant al meer dan 1300 kg weegt, u hebt dus al een stevige auto nodig om deze caravan te trekken.
Wat ons betreft is TEC met deze Weltbummler een weg ingeslagen die het met de Travelbird, de Travel King en de Tour mag verderzetten.







Geen opmerkingen: